top of page
IMG_7705.jpg

תיאור המסלול

ההר הבודד היורלייפסהופדי הוא אינזלברג (Inselberg) - מונח גיאולוגי המתאר צורת נוף של הר קטן או סלע המתנשא בחדות מעל מישור. גובהו של ההר הוא 220 מטר והוא נוצר בעקבות התפרצות געשית מתחת לקרחון, לקראת סיום עידן הקרח. ההר נקרא על שמו של הויקינג היורלייפר הרודמארסון (Hjörleifur Hróðmarsson) שהתיישב באזור ובהמשך גם מצא את מותו באותו המקום, כאשר עבדיו בגדו בו ורצחו אותו. בראש ההר ישנו גלעד אבנים שאמור לסמן את המקום המשוער שבו נקבר היורלייפר. המסלול לראש ההר ייקח אתכם לאנדרטה הזו וייספק לכם נופים מצוינים על החולות השחורים שמסביב ועל הר הגעש קטלה וקרחון מירדלסיוקול שמעליו. המסלול כולל עליות, החלק הראשון קצת תלול ובהמשך נהיה קל יותר - מתאים לכל מטייל בכושר בסיסי. המסלול מסתיים במערת Gýgagjá המכונה "מערת יודה" בשל צורתה המזכירה את הדמות מ"מלחת הכוכבים".

 

המסלול מתחיל בחנייה בצד המערבי של ההר (לפני החנייה של המערה). הדרך המקובלת מתחילה בטיפוס מעט תלול במעלה -Bæjarstaður לכיוון צפון מזרח (ישנו סימון המורה את הדרך), לאחר מכן המסלול מתעל דרומה והופך למתון יותר וקל להליכה. המסלול ממשיך בכיוון דרום מזרח עד שהוא מגיע לנקודת התצפית ותל האבנים המסמל את מקום קבורתו של היורלייפר. אם הראות טובה, תוכלו לראות בקלות גם את ויק והצוקים הסמוכים לחוף רייניספיארה ודירהוליי.

 

המסלול פונה מערבה וממשיך לאורך הצוקים עד שמגיעים לשרידים של חווה שעמדה במקום ולידה אנדרטת אבנים בולטת נוספת. מדרום לחווה יש מערה קטנה ותצפית יפה ממנה ניתן לראות ציפורים רבות ואפילו פאפינים (בין מאי ליולי). ממש מתחת לתצפית הזאת נמצאת מערת Gýgagjá, אך לא מומלץ לרדת מכאן אלא לחזור לחווה ולהמשיך במסלול צפונה שיורד למטה לאורך נחל עד שמגיעים חזרה לחנייה. מכאן אפשר להגיע למערת Gýgagjá בהליכה רגלית של מספר דקות או עם הרכב. שימו לב שאם אתם נוסעים עם הרכב - אין להמשיך לנסוע איתו מסביב להר אחרי המערה, זה אזור של חולות טובעניים שמסכנים את הרכב, יש להסתובב ולחזור מאותה הדרך שבאתם. בעונת הפריחה בין מאי ליולי כל החלק התחתון של ההר מלא בתורמוסים אלפיניים מרהיבים, כל שהליכה ברגל היא בחירה טובה.

מפת המסלול

Hike easy

רמת קושי: קל-בינוני

סוג: מעגלי

מרחק:  5 ק"מ

זמן הליכה: 1-2 שעות

#תצפית #קרחון

#מיעוט תיירים 

#בעלי חיים

#מורשת ותרבות

rundwanderweg.png
bottom of page